Friday, April 17, 2015

Ganjaran Ramadhan Ke ~ Sembilan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 


Sempena menyambut hari Ramadhan yang kesembilan ini, saya ingin berkongsi sedikit mengenai ganjaran di bawah sekiranya kita berjaya menunaikan ibadah bagi Ramadhan kali ini.Mungkin ramai yang tidak tahu akan betapa besarnya ganjaran yang Allah S.W.T telah janjikan kepada kita sekira ikhlas menunaikannya.
 

Bagi sesiapa yang tahu berpuasa dan bertarawih sahaja tapi tidak tahu ganjarannya ! jadi mari kita kongsi bersama.


HARI KE ~ SEMBILAN RAMADHAN :


Seolah-olah ia beribadat kepada Allah Ta’ala sebagaimana ibadatnya Nabi Muhammad SAW.


1.Siapa yang tidak mahu dengan sekali beribadat sahaja dah bersamaan bagaimana Nabi Muhammad beribadat kepada Allah Taa`la.InsyaAllah


2.Kalau kita nak beribadat sendiri dan ibadat itu terus sampai kepada Allah mungkin agak mustahil.Harus selalu mencuba untuk kusyuk dalam beribadat.Tapi tiada yang mustahil sekiranya seseorang itu bersungguh-sungguh menunaikan ibadat.InsyaAllah.


3.Jadi fikir-fikirkanlah sendiri sekiranya kita beribadat pada hari kesembilan ramadhan ini betapa tingginya darjat ibadah kita yang diangkat oleh Allah Taa'la.
3.Oleh yang demikian marikanlah kita bersama-sama mengerjakan ibadah Ramadhan pada hari sembilan ini.Semoga ibadah puasa dan sebagainya kita lakukan akan diberkati Allah S.W.T InsyaAllah.

Pecah Kaca,
Tolong LIKE,
Pecah Gelas,
Harap SHARE.

Cinta : Semoga penulisan diatas dapat dikongsi bersama.Hanya satu perkongsian dari saya pada bulan Ramadhan Al ~ Mubarak ini.InsyaAllah

No comments:

Post a Comment