Friday, April 17, 2015

Cara Memikat Suami Mendekati Islam

Assalamualaikum,

Satu topik yang menarik dibincangkan. Saya rasa nak tambah lah sikit :-
Kalau isteri yang uruskan belanja rumah tangga boleh cuba :-

1) make conscious decision untuk membeli barang makan yang ada logo halal sahaja. cuba jauhkan makanan   
    yang takde logo halal. mungkin boleh berbincang sikit-sikit pasal halal haram

2) kalau dulu beli ikan ke sayur dari kedai bangsa asing, cuba kedai orang islam

3) kalau dulu makan tak kisah restoran mcm hotel ka, chilis ka yg ada 
bar minuman arak tu sekarang elak- 
    elakkan lah

Kalau ada anak2 yang besar tu

1) yang perempuan suruh tutup aurat
2) yang lelaki dulu main bola maghrib baru balik, cuba2 nasihatkan balik awal, mandi dan solat jemaah   
    sekeluarga tapi kalau nak tarbiyah bapak..anak2 pon nak kena jugak tarbiyah..berat la ..memerlukan 
    kesabaran yang tinggi dari pihak isteri..

CINTA : Seterusnya, cubalah rajin-rajin baca Al-Quran lepas subuh dan lepas Asar..kalau satu muka sekali baca lepas 2 bulan InsyaAllah boleh buat majlis khatam kecil2 satu keluarga..

Wallhu'alam







No comments:

Post a Comment