Thursday, April 16, 2015

10 Pantang Untuk Lelaki

Beware for all gentlemen, yg teringin nk b’cinta, baru jatuh cinta, sedang dilamun cinta or even married, ni dia tips untuk ayat2 beracun yang pantang disebut di depan awek, gf or isteri.

1. “Kalau you betul-betul sayang I, you akan buat apa I suruh.”
What do you mean kalau dia betul sayangkan you? so, kalau dia tak buat bermakna dia tak sayanglah? U are wrong guys. Women may be mild or seem weak but not stupid. Menggunakan ‘senjata’ sebegini untuk kepentingan diri sendiri dan membuat teman wanita merasa serba salah adalah cukup menyedihkan.

2. “I tak suka dengan kawan-kawan you.”
hubungan gf korang dengan girlfriends dia adalah sacred atau ‘suci’.so,Janganlah dengan sesuka hati dan secara terus terangnya korang bagitahu dia yang korang tidak suka dengan kawan2 dia. Walaupun secara realitinya korg mmg  tidak suka jangan sesekali sebut secara direct sebab korang akn menempah tiket untuk bertengkar secara ‘LIVE’.

3. “I punya ex-girlfriend dulu….”
Ha..ni ayat yg paling pantang untuk korang sebut to your gf or otherwise korang terpaksa la menghadap bahana yg mgkn gf korang tak nak maafkan.ayt ni mmg bhya,sbb korang akn dituduh tak setia dan u all’s msih sayang kat ex korang tu. So,jaga2 ok..

4. “Cuba tengok perempuan tu…”
Jangan cuba2 berani bandingkan dia dgn perempuan lain walau atas alasan apa pun sbb dia tak suka korang bandingkan dirinya dgn oranglain. Korang pun tak suka kn klau gf korg buat benda yg sma?so,terima la dia seadanya mcm mna dia trima korang seadanya k.

5. “I tak cukup bagus untuk you.”
Bagi lelaki untk merendah diri cara ini adalah pathetic dan melemaskan! Dgn bercakap mcm ni, korang akn menunjukkan kelemahan korang yg kaum perempuan  tak suka.Lagipun kalau korang tak cukup bagus untk dia, what for dia pilih korang kn?dunia da moden so tukar taktik tu ok?

6. “I takde mood lah.”
once again women will think this is about her tp yg sebenarnya bukan. Dia akn fikir apa lagi yg menyebabkan korang bosan selain daripada dia? Jadi elakkan dari menyebut ayat ini dan adalah lebih baik berdiam diri atau berterus terang.

7. “Perangai you macam mak you lah.
Sakit ke bang? Orang perempuan bukan tak bangga jdi ank mak dia tapi tak semua perempuan suka klau bandingkan diri dia dgn mak dia.korang akn dianggap mcm mempersendakan dia atau fmly dia.

8. “Takyahlah nak emo…”
Biasalah orang perempuan emosi! tapi bila dia emosi dan korang sebut ayat itu, automatic dia akn kecik hati sebb korang mempersendakan dia. dia emosi msti la bersebb kn.so, gunalah cara lain yg lebih baik daripada tu.

9. “I tak sukalah baju tu…”
Wahai kaum lelaki, jangan la byk complain  tentang pakaian dia walaupun ditanya! Biar la kawan2 dia yg dipertanggungjawabkan tentang tu. So,the
solution to handle this matter is dgn memuji dia klau korang suka baju dia daripada mengkritik baju dia.klau btol pn tak suka ckp la elok2,dan bg pndgan korang.kn elok dri mengkritik?

10. “Kakak/Abang you entah apa-apa.”
TOLONG LA jangan ckp yg buruk tentang ahli keluarga, buruk padahnya.Tak kisah la siapa pn.PLEASE, don’t say it to her face. Klau mmg tujuan korang nk cari gaduh dgn dia, silakan mula dgn ayat ini,I’m sure you will never regret it!

##  SO,CONCLUSION NYA = Cuba  elak kan dari menggunakan ayat2 “POWER”  kat atas ni kalau korang nak hubungan kekal lama.Buang yang keruh ambil yang jernih.Baik kaum ADAM atau pun kaum HAWA terima la psangan korang seadanya.Berfikir dulu sebelum bercakap.Terlajak perahu boleh berundur terlajak kata?? Menyesal tak suda…


CINTA : Kepada lelaki harus ingat pesanan ini.wanita pun ada pantangnya kalau anda nak tahu

No comments:

Post a Comment