Thursday, April 9, 2015

Resepi Biskut Cornflake Crunchy


Bahan A


90 gram gula halus
100 gram mentega
25 gram marjerin
¼ sudu kecil esen vanilla
Secubit garam


Bahan B


1 biji telur
Bahan C (ayak)
150 gram tepung kek
1/8 sudu kecil serbuk penaik
1/8 sudu kecil soda bikarbonat
1/8 sudu kecil emplek


Bahan D


Cornflakes secukupnya (ramas kasar)


Penyediaan


Putarkan bahan A hingga kembang selama 10-15 minit.
Masukkan bahan B dan putarkan lagi hingga sebati.
Akhir sekali masukkan bahan C dan putar hingga sebati.
Rehatkan adudan ke dalam chiller semalaman.
Keluarkan dari chiller dan ambil sebnyak 1 sudu kecil dan gaulkan dengan cornflaes.
Susun di atas adunan pembakar dan bakar hingga garing.



Pecah Kaca,
Tolong LIKE,
Pecah Gelas,
Harap SHARE.

Cinta : Di harap resepi Biskut Cornflake Crunchy  yang saya tulis di atas dapat memeriahkan lagi meja tamu anda pada musim perayaan ini.Segala penulisan oleh saya di atas adalah dari hasil pencarian serta bacaan dari majalah, blog, laman website yang berkaitan dan sebagainya.Sekian Terima Kasih. 




No comments:

Post a Comment